Åsele

Lämnade Stockholm för Åsele och det var en ny upplevelse. Detta var 1964. Åkte tåg till Mellansel och därefter buss till Åsele. Det var en lång resa. Bussen stannade på flera ställen bl.a. i Solberg där vi kunde fika. Nästa var Åsele busstation. Trodde inte vi var framme. Hade förväntat mig ett större samhälle. Jag mins att jag blev lite besviken. Framme i Åsele mötte Hans Moren mig och blev bjuden på lunch hemma hos Olga och Hans innan jag blev presenterad för Apoteket och personalen där. De som arbetade där då var Klara Jakobsson, Britt Henriksson, Vivianne Jonsson och Gerda Hellman som skötte städningen. Hon var en betydelsefull person fick jag erfara. Var den som styrde och ställde. Det tog ett tag innan jag fattade det. Skulle stanna ett år. Ja ni ser hur det blev. Är kvar än. Både Britt och Vivianne tog väl hand om mig och och såg till att jag trivdes. Britt och jag har fortfarande bra kontakt och nu när Vivianne flyttat till Umeå träffas vi också ibland och återupplever gamla minnen. Hans Moren var god vän med Maria Åkerström som var apotekare på Apoteket i Lycksele och jag blev utlånad dit ganska ofta och det tyckte jag var roligt. Jag som var van att röra på mig.
Det var sommar när jag kom till Åsele och då var det inne med logdanser. Det var en ny upplevelse för mig och jag följde gärna med på danserna när det var möjligt.Roligt var det och det var så jag träffade Staffan.
Från början bodde jag i ett rum som Hans Moren hyrde av före detta jordbrukskassan. Sedan flyttade till en liten lägenhet som hörde till l Handelsbankenen. Sedan fick jag hyra en lägenhet av K .G. och Barbro Salomonsson. När lägenheten ovanför apoteket blev ledig flyttade jag dit. Den bostaden tillhörde apoteket. Det var kämpigt att få tag på bostad i Åsele även på den tiden. När Staffans far Edvin flyttade till Åre blev gården i Söråsele tom och det tyckte både Staffan och jag synd att en så stor gård skulle stå öde så vi flyttade ner dit. Det har varit en både jobbig och rolig period i livet som varade i många år. Nu har vi sålt gården och bor på Blåvingevägen 6, en gammal prästgård. Här har vi tänkt bo länge hoppas vi i alla fall.